Vaccinatie

Een vaccin is een inspuiting die ervoor zorgt dat de patiënt, die gevaccineerd is, niet ernstig ziek wordt van gevaarlijke en levensbedreigende aandoeningen.

Voor bijna alle vaccinaties kan je bij de huisarts terecht. Zowel de standaard vaccinaties voor baby's en kinderen, maar ook de vaccins voor volwassenen.
Jaarlijks zet de huisarts bij risico patiënten en personen boven de 50 jaar het griepvaccin in de periode van half oktober tot half november.

Ook voor reisvaccinatie kan je bij de huisarts terecht. Enkel speciale vaccins zoals deze voor gele koorts dienen in een gespecialiseerd centrum te gebeuren.
De dichtstbijzijnde gespecialiseerde reisvaccin centra zijn: AZ Sint-Jan te Brugge en Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen.
Maak steeds voldoende voor tijd voor de vertrekdatum van uw vakantie een afspraak bij de huisarts om uw vaccins te laten plaatsen, omdat sommige inentingen uit meerdere vaccinatietijdstippen bestaan waartussen een bepaalde wachtperiode dient te worden gerespecteerd.

Na een vaccinatie kan u lichte temperatuursverhoging krijgen of een stijve arm als reactie van de spier op het inspuiten van de vaccinatievloeistof.

Onmiddellijk na de vaccinatie vragen wij u nog even 5 minuten plaats te nemen in de wachtzaal zodat de dokter u nog kan observeren.


Terug naar overzicht van geneeskundige zorgen
Online afspraak bij dokter Henk Rabaeys
Online afspraak bij dokter Isabelle Wauters